Täna-homme on külma õhuga täitunud madalrõhuala küll Venemaale taandunud, kuid selle tagalas saabunud külm ja niiske õhk on endiselt kohal. Aeg-ajalt siiski suudab päike pilvekihist läbi paista, aga oluliselt see viiv õhutemperatuuri ei tõsta, öö on aga selgineva taeva all külm. Madalates kohtades maapinnal on võimalik nullilähedus − avamaal ükski taimeke edasi ei arene.

Laupäev ja pühapäev näivad olevat ainukesed üksikute hoovihmadega ja veidi soojemad päevad. Siis ootame, et Taani kohale saabuv madalrõhuala pöörab tuule lõunakaarde ja toob Kesk-Euroopast natuke soojemat õhku. Õhutemperatuur on päeval vahemikus 14−20, öö aga jahe, 5−11°.

Esmaspäeval näib tsüklon süvenevat Läänemere kohal, läheb kestvaks sajuks. Eriti ebameeldiv on, et Soome lahe rannikul tugevneb kirdetuul tormilähedaseks ja sooja õhku Põhja-Eestisse ei jagu. Öö võib olla ühtlaselt soe 10−16 kraadiga, kuid päeval põhjarannikul piirdubki vaid 12 kraadiga. Lõuna-Eestis võib loota 16−21 kraadi.

Juuli algul liigub nõrgenev tsüklon üle Eesti itta. Tulekul on sagedased hoovihmad, põhjarannikul nõrgenev kirdetuul, kuid praegusega võrreldes siiski veidi kõrgem õhutemperatuuri foon.