Öine õhutemperatuur suuremas osas Eestis −20 kraadist madalamale enam ei lange ning päeval tõuseb termomeetri näit −10 kraadist juba veidike kõrgemale. Kuid rõõmustada veel ei maksa, sest enne ilma lõplikku soojenemist võib järgmisel nädalal külm uuesti lühiajaliselt karmistuda.

Nii võib pilvedest puhtama taeva all kolmapäeva öine miinimumtemperatuur 70% tõenäosusega jälle langeda −20...−25 kraadini, aga see peaks olema selleks korraks viimane külma ponnistus. Edasi pakane vähehaaval leebub.

Õnneks on tuul enamiku ajast nõrk ja muutliku suunaga ning külmatunnet ei lisa. Siiski annab Briti saartel olevast madalrõhuala survest teada uuel nädalal vähehaaval tugevnev kagutuul. Mandril tugevneb see 4−9, saarte piirkonnas aga kuni 12 m/s.

Kuna madalrõhuala meile ilma tegema tulla veel ei jaksa, siis värsket suusalund järgmise seitsme päeva jooksul oodata ei tasu. Küll aga rõõmustab meid päikesepaiste, mis mõnes paigas, eriti just Lõuna-Eestis, pikemalt palet paitab, mõnel pool aga vaid korraks päeva helgemaks muudab.