- Võimaluse korral kasuta selliseid pesakaste, millest munad peale munemist kohe kanade silma alt ja haardeulatusest ära veerevad.

- Pesakaste peaks olema piisavalt, nelja kana kohta vähemalt üks.

- Pesakastid peaksid asuma võimalikult pimedas kohas, sest pimeduses on kanad väheaktiivsed ning neile ei meeldi sellistes oludes süüa (mune puruks toksida).

- Kui kanadel on juba kujunenud munade söömise harjumus, siis püüa munetud munad koheselt pesast ära võtta ja nende asemele panna võltsmunad. Kasutada võid portselanist või puust tehtud võltsmune, aga asja ajavad ära ka šokolaadist üllatusmunade sees olevad plastmassist munakujulised konteinerid või golfipallid. Kanad, püüdes võltsmune purustada, leiavad eest tühjuse või ei jõuagi eesmärgini – muna lihtsalt ei lähe katki. Sellist munadevahetust tuleb läbi viia mitme nädala või isegi mõne kuu vältel.

- Teine moodus, mida kanade „petmiseks“ saab kasutada, on veidi vaevarikkam. Tee muna mõlemasse otsa augud ja puhu munasisu välja. Pane aukude kaudu munakoore sisse mingit mittemürgist, kuid kanadele mittemaitsvat vedelikku, vee ja pipra segu näiteks. Linnud saavad peagi aru, et mune katki toksida pole mõtet, sest sealt saadav söök on vastiku maitsega.

Munade söömise harjumusest on kanu väga raske võõrutada, sageli see ei õnnestugi. Siis ei jää muud üle, kui mune sööv kana kirvega karjast välja praakida.