Põnevamate teemade seas olid jaanalinnu-, küüliku- ja tšintšiljakasvatus, energiavõsa ja viinamarjakasvatuse rajamine.

Kõige rohkem laekus äriplaane teravilja, rapsi, kartuli ja heintaimede kasvatamiseks, veise- ja lambakasvatuseks. Kuid oli ka projekte, mille sisuks oli puuvilja-, marja- või köögiviljakasvatus, mesindus, sea- ning hobusekasvatus.

Noore taluniku toetuse maksimaalne suurus on 625 864 krooni ja seda võib saada üks kord meetme programmperioodi jooksul (2007-2013). 95-le esimesele toetusesaajale maksab PRIA raha välja juba juulikuus. Kellele esimesel korral raha ei jätkunud, saab taotluse uuesti esitada käesoleval sügisel järgmises taotlusvoorus. Kogu programmperioodiks on meetme eelarves raha kokku 185 miljonit krooni.

Maaelu arengukava meetme 1.2 toetus on mõeldud stardirahaks kuni 40-aastastele alustavatele noortele põllumajandusettevõtjatele, kes pole põllumajanduses tootmisega tegelnud kauem kui 18 kuud ning kel on põllumajanduslik eriharidus või kes äriplaani kirjutab kohustuse see 36 kuu jooksul omandada.

PRIA-le taotlustega koos esitatud äriplaan tuli koostada viie aasta kohta.

Kulude summa, mille hüvitamist taotleti, oli kokku 150 mln krooni ehk ligi kolm korda rohkem kui oli käesoleva taotlusvooru eelarves raha. Abikõlbulikeks osutus 242 projekti ning paremusjärjestuse koostamiseks tuli PRIA-l moodustada pingerida hindepunktide alusel vastavalt põllumajandusministri määrusele, mis noortaluniku toetuse kehtestas.

Maksimaalselt võis saada 60 punkti, kõrgeim saavutatud hinne oli 52 palli ning taotlust rahuldava otsuse saamiseks tuli ületada 25 punkti piir.

Toetuse saajate nimekiri on PRIA kodulehel.