„Ühe olulisema lahendusena tõsteti esile põllumajandus- ja toidusektoris töötavate inimeste teadmiste ja oskuste arendamist, mis võimaldaks tõhusamate meetodite ja tehnoloogiate kasutuselevõtmist. Samuti rõhutati kohtumisel vajadust kogemuste vahetamiseks ja rahvusvahelise koostöö süvendamiseks riskijuhtimisinstrumentide väljatöötamisel - ühelt poolt, et maandada keskkonnamuutustega seotud riske, kuid ka selleks, et pehmendada äärmuslike turumuutuste mõju.“

OECD ministrite kohtumisel oli arutusel põllumajanduse tuleviku poliitikavalikute kesksed küsimused - kuidas kasvatada tootlikkust säilitades loodusressursse ning kohaneda kliimamuutuste ja turupööretega. Kohtumise tulemusel lepiti kokku põllumajandusministrite ühisdeklaratsioonis „Parem poliitika, et saavutada tootlik, jätkusuutlik ja kohanemisvõimeline globaalne toidusüsteem“, milles sõnastatakse OECD liikmesriikide põllumajandus- ja toidusektori ühised eesmärgid, poliitikapõhimõtted ja prioriteetsed koostöövaldkonnad.

Eesti osales OECD ministrite kõnelustel esmakordselt OECD liikmesriigina. Maaeluministriga koos osalesid kohtumisel kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron, välissuhete osakonna juhataja asetäitja Kristi Lember ja Tiina Vares, Eesti esindaja põllumajandusküsimustes OECD juures Pariisis.