Alates 1. jaanuarist on avatud Aasta lind 2010 koduleht aadressil www.eoy.ee/ogijad. Siit leiab lugemist ja pildimaterjali kõigi meil esinevate õgijate kohta, uudiseid aasta linnu tegevuste ja osalusvõimaluste kohta ning vaadata ka Chintis Lundgreni lustakat joonisfilmi Hallõgija. Õgija-aasta alguses keskendutaksegi rohkem hallõgijale ja oodatakse teateid selle liigi talvistest vaatlustest. Alanud aasta jooksul jätkub ettevõtmisi erinevatele huvilistele ning kaasatakse nii koolinoori kui loodusesõpru.

Aasta lind 2010 tegevusi rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Projekti peamiseks eesmärgiks on tutvustada üht meil tavalist linnuliiki või liigirühma laiemale avalikkusele ning tõsta seeläbi üldist keskkonnateadlikkust. Samuti pööratakse aasta vältel tavapärasest suuremat rõhku valitud liigi uurimisele. Aasta lindu valib EOÜ juba alates 1995. aastast. Varasemate aasta lindudega on võimalik tutvuda EOÜ kodulehel www.eoy.ee.

Eesti Ornitoloogiaühing on valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärkideks on Eesti linnustiku kaitse, uurimine ja tutvustamine. EOÜ asutati 1921. aastal ning alates 2000. aastast on ta rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner Eestis. Eesti Ornitoloogiaühingusse kuulub ligi 400 linnuhuvilist Eestist ja välismaalt.