Kui 2015. aastal kasvatati Eestis veel 350 000 siga, siis tänavu on see arv langenud 300 000 peale. Eelkõige Aafrika seakatkust tingitud kitsenduste tõttu saavad kasvatajad müüa oma liha pigem madala hinnaga.

Atria Eesti on Eestis suuruselt teine seakasvataja ja ehkki Hormi sõnul on sealiha tarbimine pisut kasvanud, ollakse siiski seakasvatusega suurtes raskustes, nii et katastroofist palju puudu ei ole.
„Suurim probleem seakasvatuses on tohutu ebavõrdsus riikide vahel, kuna teised riigid toetavad oma seakasvatust, annavad kasvatajatele raha, aga meil see nii ei ole,“ ütles Horm. Nii on Eestis seakasvatus langenud juba 15 protsenti, samas näiteks Hispaanias on seakasvatus juba 7-8 protsenti tõusnud.

Olle Horm kinnitas, et ehkki ajad on rasked, vorstitoomine Maks&Moorits kaubamärgi all siiski üha suureneb, sest tooraine on tavapärasest odavam ja lihatooteid ostetakse ka veidi rohkem..Samas tõuseb ka kvaliteet ja uute maitsetega katsetamine. Nii näiteks pälvis Maks&Mooritsa Kolme juustu keeduvorst parima uudis-lihatoote 2015 tiitli.

„Enamus meie lihatoodetest on valmistatud kodumaisest lihast,“ tõi esile Olle Horm.