Olev Kalda rõhutas, et seakatku farmidesse jõudmise vältimiseks tänavu suvel tuleb väga rangelt järgida bioohutusnõudeid nii jahinduses kui ka seakasvatustes.

Õppevideotes antakse juhised sigade Aafrika katku proovide võtmiseks kütitud metssigadelt, surnult leitud metssigade nõuetekohaseks kahjutustamiseks ning bioohutuse tagamiseks metsas leviva seakatku efektiivsemaks ennetamiseks ja tõrjumiseks.

Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul suhtuvad jahimehed võimalikesse riskidesse vastutustundlikult ning jahimeeste koostöö veterinaaridega nii proovide võtmisel kui nakkusohtlike korjuste kõrvaldamisel toimib hästi. Siiski paneb ta jahimeestele südamele, et metsas toimetades teadvustataks võimalikke ohtusid, et mitte sattuda ise taudi edasikandjaks. „Soovitan jahimeestel kindlasti need videod üle vaadata, selle põhjal igaühel hinnata, kas ta on teinud kõik endast sõltuva taudi edasise leviku tõkestamiseks ja meeles pidada, et iga riskipiirkonnas kütitud metssiga võib olla viiruse kandja.“

Videoid saab vaadata ka SIIT.