„Euroopa Komisjon otsustas, et põllumajandus vajab tõepoolest uute tingimustega kohanemiseks täiendavaid rahavooge. Nii on komisjon otsustanud anda liikmesriikide põllumeestele uue, täiendava abipaketi. Paketi kogusuurus on 500 miljonit eurot, millest 150 miljonit on suunatud konkreetselt neile piimatootjatele, kes karja vähendavad.

Ülejäänud 350 miljoni jagamise osas on liikmesriikidele lubatud teatud vabadused. Komisjon märkis vaid, et muuhulgas on oluline toetada turuarendust ning väiketootjaid. Täpsemad määrused valmivad Euroopa Komisjonil tuleval nädalal. Eesti osa on sellest kogusummast 8,08 miljonit eurot,“ sõnas Kruuse.

Eesti osa Euroopa abipaketist on 8,08 miljonit eurot. Komisjoni otsuses on kirjas ka see, et liikmesriigid võivad ise oma vahenditest põllumeestele juurde anda teist samapalju. Kas Eesti riigil on valmisolek olemas leida eelarvest põllumeeste toetamiseks samuti 8 miljonit?

„Kindlasti teeme Eesti valitsusele ettepaneku Euroopa ümbrikule täpselt sama palju juurde panna. Tuleva aasta eelarves on meil juba kirjas põllumeeste toetamiseks üle nelja miljoni euro. Püüame leida vahendeid aastalõpu jääkidest, et Eesti riigi panus oleks samaväärne kui Euroopa Liit pakub.“