Padari sõnul on maanteeameti Põlva, Valga ja Jõgeva büroode sulegmise plaanid nii mõnedki ettevõtjad, kelle teenused on tihedalt seotud maanteeameti teenindusbüroode ja liiklusregistriga, väga närviliseks teinud. Kuni selleni välja, et kaalutakse ettevõtete teistesse maakondadesse ümberkolimist.

Padari sõnul tuleb otsuseid nendes küsimustes langetada kaalutletult, võttes arvesse mõju kogu piirkonnale ja pidades silmas nii teenuste kättesaadavust kui ka mõju inimeste elukvaliteedile.

„Me ei tohi halvendada inimeste elukvaliteeti. Ootame maanteeameti esindajatelt argumenteeritud põhjendusi, miks soovitakse astuda just sellised sammud,“ ütles Padar ning lisas, et otsused peab maanteeamet tegema hiljemalt 5. juuliks.

Padari arvates jääb arusaamatuks maanteeameti põhjendus, et maapiirkonnas tehtava sõidueksami kvaliteet ei vasta suurema linna liiklusolukorrale. Siiani on väikelinnas eksami sooritanud juhid olnud edukad ka suurlinnades liigeldes. Ärevaks teeb olukorra veel seegi maanteeameti seisukoht, et sama saatus – büroode sulgemine – ootab ilmselt teisigi väiksemaid kohti, kuid milliseid, praegu veel ei avalikustata. Ümberkorralduste korral tuleks sõidueksami sooritamise võimalus luua kindlasti ka maapiirkonnas.

Ivari Padar arvates ei näe valitsus riigiasutuste töö ümberkorraldamisel suurt pilti ning koordineeritust selles valdkonnas on vähevõitu. Padar soovitab valitsusel mitte rapsida üksikute ametnike töökohtade ja nende pakutavate teenuste ümberkorraldamisega. Asja on vaja võtta kompleksselt ja kooskõlas haldusreformi läbiviimisega. Kaduva töökoha võiks kompenseerida mõne teise riigiameti töökoha loomisega just maapiirkonda.

„Valitsus peab tõsiselt vaatama otsa probleemile, kuidas viia rohkem töökohti Tallinnast välja,“ rõhutas Padar. Ta tõi näite senisest praktikast, kus PRIA peakontor tegutseb edukalt Tartus ja Maaelu Edendamise Sihtasutus Viljandis. Ka justiitsministeerium on taganud kohtu kinnistus- ja registriosakonna teenuste pakkumise mitmel pool üle Eesti.

"Tahet peab olema," arvab Ivari Padar ning soovib, et valitsusel see puudujäk likvideerida.