Pääsukesemärk rõhutab toote kõrget kvaliteeti, kuid selle märgi abil on tarbijatel võimalik poest kergesti üles leida toidutooted, mille valmistamisel on kasutatud kodumaist toorainet. Kodu lähedal kasvanud toit on kahtlemata tarbijale kõige parem, seda nii toidu värskuse, usaldusväärsuse kui harjumuspäraste omaduste pärast. Kodumaisest toorainest valmistatud toidu eelistamine annab nendel keerulistel aegadel tööd ja leiba ka meie oma põllumeestele,“ lisas Sõrmus.

Mai alguses avaldatud TNS EMORi 2014. aasta lõpul läbiviidud uuringu kohaselt on pääsukesemärk jätkuvalt Eesti tuntuim toidumärgis, mida teab 87% Eesti tarbijatest. Toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitav Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaine ning mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Pääsukesemärki kandvate toodete valmistamiseks kasutatud tooraine päritolu kontrollitakse märgi litsentsilepingu kehtimise ajal ka ettevõtetes kohapeal.

Toote kõrgele kvaliteedile viitav Tunnustatud Maitse ehk ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita. Ka ristikumärgi tuntus on kasvanud, ulatudes eelpool nimetatud uuringu andmetel 53 protsendini.

Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse kvaliteedimärkidega toodetega saab tutvuda SIIN.