Praegu on veiste tõuaretuses väga kuumad teemad genoomselektsioon ning embrüoloogia, mis mõlemad uurivad, kuidas juba väga varases staadiumis saada parimate tõuomadustega loomi.

Selle kohta oli konverentsil väga huvitav ettekanne Belgia teadlaselt Nicolas Genglerilt. Kuna genoomselektsioon on väga kallis, siis on väikese veiste populatsiooniga riikidel raske selles kaasa rääkida. Nii Belgiale kui Eestile, mis mõlemad on väikesed riigid, on ainus võimalus hea koostöö suuremate keskustega.

Prantsusmaa teadlane Claire Ponsart andis ülevaate oma töödest embrüote geneetika uurimisel ja sellega seotud võimalustest.

Kuna suurim osa konverentsi külalistest olid Baltimaadest, andis Eesti Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel põhjaliku ülevaate ka seakatku levikust ja ennetusmeetmetest Eestis.

Teine oluline teema on piima koostis – valk, rasv, somaatilised rakud, karbamiid, nende suhe ning see, mis sellest järeldada võib. Neid teemasid käsitlesid konverentsil Läti noorteadlased Lasma Cielava ja Solvita Petrovska.

Kuna eelmine konverents oli Riias ning seekordne Tallinnas, siis järgmise korraldamiskohustus anti leedukatele.