Kubota on USAs turuliider

Kubota Groupi asutas Gonshiro Kubota 1890. aastal. Kubotast on tänaseks saanud ülemaailmselt tuntud suurtootja. Kubota tütarettevõtted toodavad ja müüvad ettevõtte tooteid enam kui 130 riigis. Kubota Corporationi konsolideeritud käive 2015. aasta 31. märtsi seisuga oli 14,7 miljardit dollarit. Erinevates tootmis- ja turustusettevõtetes töötab kokku 35 487 töötajat.

Ülemaailmselt tuntakse Kubotat kui suurimat kuni 100 hj tööstuslike diiselmootorite tootjat. Toodetakse nii tööstuslikke kui ka traktoritele ja muudele masinatele mõeldud diisel- ja bensiinimootoreid, kombaine, traktoreid, põlluharimisseadmeid, ehitustehnikat, torustikke, müügiautomaate.

Kubota oli esimene ettevõte Jaapanis, kes sai auhinna „Deming Award“ silmapaistva tootmise eest.

1974. aastal loodi Ameerika turu vajadustest lähtudes Kubota Tractor Corporation ning toodi turule esimene neljarattaveoga 12hj kommunaaltraktor. Tänaseks on Kubota Ameerika Ühendriikides alla 120hj traktorite turuliider.

2012. aastal omandati ja muudeti Kubota allüksuseks tuntud põlluharimisseadmete tootja Kverneland. Sellega astuti jõuline samm edasi põllumajandussektoris olulise tegijana.

2015. aastal avati põllumajandustraktorite tehas ja tootmisliinilt tulid esimesed 175 hj traktorid.