Taani tarbijad on pidanud viimastel aastatel üle elama mitmeid sealihaga seotud skandaale - listeeriabakter, salmonellanakkus ja massiivne MRSA kasv, sealhulgas inimeste poolt edasikantava MRSA variandi CC398 esinemine.

Taani riikliku seerumiinstituudi teate kohaselt moodustas variant CC398 2007. aastal vaid 2% kõigist juhtudest, nüüd aga juba 35%.

Teadlased väidavad, et 12 000 taanlast on MRSA-ga nakatunud ilma, et nad seda ise teaksid. Vähemalt kaks inimest on MRSA tõttu ka surnud, teatab portaal The Local.

Kohapealne kontroll sealihatoodete müügikohtades näitas, et iga viies pakend on MRSA-ga nakatunud.

Põllumajandusminister Dan Jørgenseni sõnul on eksperdid pakkunud välja võimalusi, kuidas MRSA levikut piirata, kuid kiireid lahendusi sellele probleemile pole. "On selge, et varasemad meetmed pole olnud efektiivsed," kirjutas minister pressiteates.

Jørgenseni sõnul peab ministeerium koostöös parlamendiga välja töötama tegevuskava, mis aitaks MRSA-ga võidelda.

Staphylococcus aureus on bakter, mis kuulub püsivalt või hooti terve inimese normaalse mikrofloora hulka ning on tavaline põhjus väikeste, ravi mittevajavate, nahainfektsioonide tekkel. Haiglapatsientidel tekitab ta aga tihti nö „haiglanakkust“. MRSA on resistentne paljudele tavapäraselt kasutatavatele antibiootikumidele ning seetõttu on ta rahvatervise seisukohast tõsise mure allikaks, teatas Euroopa toiduohutusamet juba 2009. aastal.