Parima maitsega on õnneliku kana liha
Mõne aja eest puhkes väike paanika, kui selgus, et tuntud
kodumaine kanalihatootja Tallegg müüb kanalihakuubikuid,
mis on pärit hoopis kaugelt Hiinast. Kas see annab põhjust ärevuseks?
Eesti maaülikooli lihatehnoloogia lektor Kristiina Veri arvab, et liha päritolu ei tohiks otseselt selle kvaliteeti mõjutada.
Ta kinnitas Linnalehele, et kanaliha kvaliteedile võib mõju avaldada pigem kanade pidamisviis: kas kanad kasvavad traditsioonilises kanalas või “heaolukanalas”, kus neile on loodud avaramad ja mõnusamad elamistingimused.
Loe artikli täisteksti Linnalehe 9 leheküljelt.
Kanade vabapidamist rakendatakse Eestis osaühingus Äntu Mõis Lääne-Virumaal, Kitsevälja ja Luhase taludes Viljandimaal, Salme POÜ Saaremaal, Alliku talus Võrumaal. Mahepõllumajanduse registri andmetel on vabapidamisel üle 50 munakanaga tootjaid 20.
Allikas: Tõuloomakasvatus Nr 4/2009