Statistikaameti andmetel elas aastavahetusel Saaremaal 31 706 inimest.
Lihafoorumil visati õhku ka elevust tekitanud mõte selle kohta, et kui IRL-i esimehe Margus Tsahkna kahe miljoni eestlase idee teoks saaks, siis oleks ka 50% liha kasutajaid juures. Osalejad polnud ka suu peale kukkunud.

“See on väga lihtne exceli tabel – kui palju on Eestis veel viljakusperioodis naisi ja kui palju nad peaksid lapsi saama,” arvas selle peale HCScan Eesti juhatuse esimees Teet Soorm.

Seakasvatajate eestkõneleja Urmas Laht mõtles veelgi laiemalt: “Nagu me teame, liidab president praegu Eestit Lätiga ja sisuliselt tulebki see kaks miljonit. Nüüd on ainuke küsimus, kas me suudaksime ka ühe leeduka neile lapsendada ja siis olekski meil ühtne riik ja juba 8 miljonit tulemust ette näidata!”

Maaeluministeeriumi asekantsler Illar Lemetti arutles, et kuskil tuleb meil toidutootmisel piir ette. “Kui maailmas räägitakse toidupuudusest, siis ei räägita sellest, et toitu kui sellist ei ole, vaid ei ole sellist tarbijat, kes jõuaks selle eest maksta. Nii et loodame, et need kaks miljonit, kes meil olema saab, on maksuvõimeline tarbija ja on meie seakasvatusele suur väljakutse toota nii palju,” arvas ta.

Eelmise aasta lõpus oli statistikaameti andmetel Eestis 307 100 siga.