„Kevad, koos sellega kaasneva suure loomalaste sündivusega, on talurahva jaoks olnud alati kiire ent põnev aeg,“ ütles Pihlaka talu perenaine Katrin Pirs ja lisas, et talle teeb erilist heameelt see, et sel aastal haudus ka kana ise tibud välja ning seega puudus vajadus kasutada inkubaatorit kanapoegade saamiseks. „Nii ongi loomulik ja looduslik,“ sõnas ökoloogilise eluviisi propageerija Pirs.

„Praegu on suurepärane võimalus võrrelda kui palju erinevad loomalapsed oma vanematest ning seetõttu pööramegi kevadsuvel erilist tähelepanu just loomalaste tutvustamisele,“ rääkis Pirs ning lisas, et kuna pererahval on ideedest alati puudus, siis on talu Facebooki fännilehel käimas nimekonkurss sündinud varssadele sobivate nimede leidmiseks. „Parimad pakkumised saavad kindlasti premeeritud toredate auhindadega,“ ütles Pirs.

„Pihlaka talu — Maaelu tutvustav keskus” on 2003 aastast tegutsev mittetulundusühing, mille peamiseks eesmärgiks on säilitada ja tutvustada erinevaid eesti tõugu koduloomi. Talu loomapargis on üle 100 looma ja linnu ning paljude liikide minivormid. Lisaks loomapargile kuuluvad looduskeskusesse veel vanavara eksponeeriv muuseumimaja ja tähistatud loodusrajad.

Looduskeskus tegeleb ökoloogilise eluviisi tutvustamise ja propageerimisega ning teemakohaste koolituste korraldamisega.