Kaugema tuleviku teeb Lafougere’i sõnul siiski ilusamaks see, et Iraan kavatseb oma turu maailma piimatoodetele lahti teha. See mõjutab nii pulbri, juustu kui ka või hindu positiivselt.

Loota tasub ka tarbijakäitumise muutustele: näiteks on paljud McDonaldsid hakanud hamburgerites kasutama taimerasva ja margariini asemel võid.

Maaeluminister Urmas Kruuse luges veelkord üles Euroopa Liidu võimalused piimatootjaid aidata: ELi otsene rahaline toetus, toetuste ettemaksete määra tõstmine, eraladustamise laiendamine, turuarendustoetused, toiduabi pakkumine humanitaarkriisi piirkondadesse, tootjarühmade ja suurprojektide toetamine, uute turgude otsimine.

Kruuse lisas, et Eesti riik omalt poolt kavatseb EL-i erakorralisele kriisiabile lisada sama suure summa, 7,6 miljonit eurot ning et see kokkulepe on saavutatud. Ta selgitas, et pidas erakorralist abi top-upist hetkel olulisemaks ning seepärast võitles ministeerium eelkõige selle eest.

Kõik põllumehed aga ministriga ühte meelt pole. Nii mitmedki avaldasid arvamust, et top-upi kokkuleppest oleks loota suuremat ja pikaajalisemat abi raskete aegade üle elamiseks, kuna keegi ei tea, millal need lõpevad.