Kohtumisel käsitletakse sööda ohutuse ja selle kontrollimise, sööda märgistamise, söödaks kasutatavate loomsete kõrvalsaaduste ja antibiootikumiresistentsusega seotud teemasid. Seminaril osalevad Soome, Rootsi, Taani, Norra, Islandi, Läti ja Eesti ametiasutuste ning Euroopa söödatootjate assotsiatsiooni FEFANA esindajad.

Põhja- ja Baltimaade söödaseminarid toimuvad roteeruvalt erinevates võrgustikus osalevates riikides. Viimati toimus söödaseminar Eestis 2006. aastal. Balti riigid ühinesid koostöövõrgustikuga 2004. aastal.

Söödahügieenialaste õigusnormide peamine eesmärk on tagada söödaohutus kogu toiduahelas, alates sööda tootmisest kuni toidu tootmiseks peetavate loomade söötmiseni.

Vastutus söödaohutuse eest lasub sööda käitlejal. Söödakäitlejad peavad tagama, et nende tegevus sööda tootmisel, töötlemisel, turustamisel, transportimisel ja ladustamisel vastab hügieeninõuetele ning põllumajandusloomade söötjad rakendavad kõiki meetmeid, et ära hoida sööda, loomade ja loomsete saaduste bioloogiline, keemiline ja füüsiline saastumine.

Põhja- ja Baltimaade söödaseminar toimub 1.-4. septembrini Tartus, Dorpati Konverentsikeskuses.