ELFi talgute korraldaja Tarmo Tüür ütles, et Vana-Lahetaguse puiskarjamaatalgutele tulijail on unikaalne võimalus seilata merd Ruhnu jahta Runbjarniga. "Alam-Pedja ja Laelatu talgutel on hea võimalus rassida tööd ja visata leili külg-külje kõrval koos vabatahtlikega Suurbritanniast. Sealjuures Laelatu talgud on erilised sellepoolest, et kogu kulgemine toimub jalgratastel. Nii ei lähe sealsete mereäärsete paikade ilust kübekestki kaduma."

Talgureisid kestavad 4-6 päeva, igasse talgugruppi mahub kuni 12 inimest. Päeval tehakse looduskaitselisi töid, õhtupoolikud kuluvad ühisteks matkadeks, looduse ja suvemõnude nautimiseks. Registreeruda saab looduskaitsetalgute kodulehel www.talgud.ee .

Juba traditsiooniliste paikadena on ELFi suvises talgukalendris Kumari ja Saarnaki laiud, plaanis on ka Vilsandi.

Tarmo Tüür: "Tavalisest turistist hoopis teistmoodi pilguga saab õppida vaatama nii Saaremaad Laidevahe talgutel kui Hiiumaad Mudaste talgutel. See on meil juba korduvalt järele proovitud. Pärlina Lõuna-Eestist saab aga uudistama minna Koiva jõe äärseid paiku ja sealset vägevat puisniitu."

Sel aastal oma kümnendat hooaega tähistavad ELFi talgud on mõeldud neile, kes ootavad Eestimaa suvest rohkemat kui rannas lesimine, suurüritustel käimine või vorstikeste pruunistamine.

„Õnneks selliseid inimesi, kes soovivad puhkuse ühendada vabatahtliku tööga looduse heaks, jagub ning tundub, et aasta-aastalt üha rohkem," rõõmustab Tarmo Tüür.