Maamajandus

Põhjaka mõisa kokad üllatasid Jaapanis astelpaju ja angerjaga



"Tokyo on ikkagi nii linnastunud keskkond, tõeline metropol. Aga meil siin Põhjaka mõisas on oma kasvuhoone, põllumaa ja kitsed ka – osa tooret toiduks kasvatamegi ise," on praeguse elukorraldusega rahul meisterkokad Ott Tomik ja Märt Metsallik.
"Tokyo on ikkagi nii linnastunud keskkond, tõeline metropol. Aga meil siin Põhjaka mõisas on oma kasvuhoone, põllumaa ja kitsed ka – osa tooret toiduks kasvatamegi ise," on praeguse elukorraldusega rahul meisterkokad Ott Tomik ja Märt Metsallik.Sven Arbet

Põhjaka kokad Ott Tomik ja Märt Metsallik valmistasid maaeluministri visiidi ajal Tokyos kõrgetele külalistele Eesti toorainetest hõrgutisi, üllatades jaapanlasi astelpajumarjade ja marineeritud angerjaga.

Kui maaeluminister Tarmo Tamm eelmisel kuul Jaapanis kaubanduskoostööd edendamas käis, olid kaasas ka meie toidutootjad ja -valmistajad, et tutvustada eestimaist toidukultuuri. Eesti maitseid esindasid firmad Click & Grow maitsetaimedega, kalatootja AS PRFoods, meetootja Artisan Honey, alkoholitootja Koch OÜ jt.

Põhjaka mõisa kokad Ott Tomik ja Märt Metsallik aga valmistasid ministri visiidi ajal kohalikus köögis süüa, esindades meie köögikultuuri.

Minister kohtus Jaapanis põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse aseministri Yosuke Isozakiga, et arutada kaubanduskoostööd. “Rääksime Eesti toidutoodete ekspordi hetkeseisust ning nõustuti, et meie mitmekesine loodus, suur maheala ja puhas õhk on osa meie toidu kvaliteedist,” selgitab Tamm.

Meie kokad panid mängu kõik oma professionaalsed oskused, et Eesti toidu erilisus, puhtad maitsed, innovaatilisus ja põhjamaine kargus tuleks välja ka Jaapanis toitu valmistades.

Edasi lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta artikkel
0.59 € Osta artikkel
Tutvu maksevõimalustega >>

Maalehel on ilmumas kõigile eestlastele oluline raamatusari “Eestile elatud elud”.
Raamatusarja saab tellida raamatud.maaleht.delfi.ee või osta iganädalast raamatut koos Maalehega erinevatest müügikohtadest.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare