„Pääsukesemärgi abil saavad tarbijad väärtuslikku infot, et lisaks toote kõrgele kvaliteedile on selle valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu. Kodu lähedal kasvanud toit on kõige värskem, usaldusväärsem ja harjumuspäraste omadustega. Kodumaisest toorainest valmistatud toidu eelistamine annab tööd ja leiba ka meie oma põllumeestele,“ lisas Sõrmus.

Tänavu 20. tegevusaastat tähistav Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas toiduainete kvaliteedi hindamisega 1998. aastal. Selle aja jooksul on koja kvaliteedieksperdid hinnanud tuhandeid tooteid. Praegu kannab koja kvaliteedimärki kokku 395 Eesti toidutoodet.

Nii Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk kui Tunnustatud Maitse ristikheina märk näitavad toidutoote kõrget kvaliteeti, lisaks on pääsukesemärki kandva toote valmistamisel kasutatud põhitooraine 100% eestimaine. Eksperdid hindavad pimetestil toote maitset, välimust, konsistentsi ja lõhna. Selleks, et tagada märki kandvate toodete läbivalt kõrge kvaliteet, viiakse lisaks toodete esmasele hindamisele jooksvalt läbi ka märgiga toodete järelhindamisi. Samuti kontrollitakse pisteliselt ettevõtetes pääsukesemärgiga toodete valmistamiseks kasutatud tooraine päritolu.