Maaeluminister Tarmo Tamm meenutab, et Tõnu Post on Saaremaa suurima põllumajandusettevõtte juhina tunnustatud nii oma kodusaarel kui pälvinud muidki tiitleid – mõned aastad tagasi valiti ta ka Eesti aasta põllumeheks. „Tean pea aasta Eesti Põllumeeste liitu juhtinud Tõnut tasakaaluka ühistegevuse eestkõnelejana, kes on nii ettevõtluses kui ka ühiskondlikke kohustusi täites kompromisse otsiv, järjekindel ja tulemuslik,“ ütles Tamm. „Kuna Eesti põllumajanduse parem käekäik on selgelt seotud toodangu lisaväärtuse tõstmise ja ühistegevuse suurendamisega, on selle eest hingega seisev juht igati väärt esiletõstmist ning näitab tema stiili ja valitud tee õigsust ning laiemat väärtust,“ lisas maaeluminister.

„Mul on väga hea meel, et põllumajanduse aasta tippjuhiks valiti just Tõnu Post. Läbi aastate on erinevatel ametipositsioonidel tema prioriteediks olnud põllumeeste koostöö tugevdamine – võib öelda, et just selles peitubki võti, kuidas tänases komplitseeritud olukorras põllumajanduses võimalikult edukalt hakkama saada,“ ütles Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus.

Tõnu Posti autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets
2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa
2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg
2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2017 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas; OÜ Avispeamees juht Jaak Läämemets ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.