“Avo on mõned aastad tagasi valitud Eesti aasta põllumeheks ja ta on pälvinud ka parima piimakarjakasvataja tiitli. Avo on uuendusmeelne ja uuenduslik juht, kes pürib oma töös üha uute rekordite poole. Tema järjepidev töö tõestab, et edu ei saabu üleöö, vaid on pideva enesetäienduse ja ettevõtlikkuse tulemus,“ sõnas Tamm.

Männiku Piim OÜ juhi ja 2018. aasta põllumajanduse tippjuhi Avo Samarüütli sõnul kuulub suur osa saadud auhinnast tema juhitava ettevõtte kokkuhoidvale meeskonnale.

„On suur au, et komisjon, mille koosseis esindab põllumajanduse parimaid asjatundjaid ja edasiviijaid, peavad mind ja minu tegemisi auhinna vääriliseks. Minu ja kogu Eesti põllumajanduse eduloos on kindel koht arvukatel seminaridel ja koolitustel, millel on suur osa põllumajanduse arengul,“ ütles Samarüütel ning lisas, et 2018. aasta põllumajanduse märksõnadeks on koostöö, digi ja robotid.

„Avo Samarüütel pürib tippu nii laudas kui põllul“ — just see Maalehe pealkiri iseloomustab minu arvates väga hästi tänavuse põllumajanduse tippjuhi tiitli võitjat Avo Samarüütlit,” sõnas Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus.

„Head juhiomadused ning teadmised tootmisest ja sektorist võimaldavad Avol olla eeskujuks ka teistele,“ lisas Padjus.

Avo Samarüütlit autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2017 — Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post
2016 — OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets
2015 — OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa
2014 — OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg
2013 — OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer