Investeeringute elluviimiseks ja seda tõendavate kuludokumentide esitamiseks ettenähtud maksimaalset tähtaega pikendatakse seniselt kahelt aastalt kolmele aastale. Muudatus rakendub 2015. aastal toimunud esimese kolme taotlusvooru raames toetust saanutele. Nendes taotlusvoorudes rahuldati 617 taotlust kogusummas 73,3 miljonit eurot. Aprilli alguse seisuga, kui esimestel toetuste saajatel on viis kuud aega ettenähtud tegevuste elluviimiseks, on välja makstud ainult 28,8 miljonit eurot (39%).

Kokku on Eesti maaelu arengukava 2014–2020 meetmele 4.1 „Investeeringud põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamiseks” ette nähtud 145 miljonit eurot.

Eesti maaelu arengukava 2014–2020 on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale – teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.