Piim ja piimasaadused on samas tervisliku ja tasakaalustatud toitumise alus. Piimatooted sisaldavad valke, kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja B-rühma vitamiine. Piimasaadustest saab meie organism kuni 75% vajalikust kaltsiumist. Rasvlahustuvatest vitamiinidest sisaldab piim eriti just kasvavale organismile vajalikku D-vitamiini, mis parandab kaltsiumi omastamist. Kui vere kolesteroolisisaldus on suur, tuleb eelistada rasvavaest piima. Piimatoodete valik on lai ja nende väheste jaoks, kes piimasuhkrut ei talu, on olemas terve rida hapupiimatooteid.

„Viimaste aastate tarbijauuringud on näidanud, et ostuotsuste tegemisel on kauba päritolumaa olulisus vähenenud. Sellesse on oma panuse andnud ka kaubanduskettide omamärgitoodete laiem levik. Kuna omamärgitooted toovad poelettidele üha rohkem anonüümset toidukaupa, siis tahamegi piimabaari külastajatele anda selge sõnumi, et värsked, kvaliteetsed ja kodumaised piimatooted tunneb ära Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi järgi,“ selgitas EPKK juhataja Roomet Sõrmus.

Piimabaaris pakutavad kokteilid valmivadki Valio Alma pääsukesemärgiga kodumaisest piimast. Valio tootevalik ulatub väherasvasest piimast kuni rammusa 3,5%-lise piimani, tõelistele kohvisõpradele on spetsiaalne kohvimeistrite piim.

Maamess toimub 19.-21. aprillini AS Tartu Näitused messikeskuses. Mess on neljapäeval avatud kell 10-18, reedel kell 9-18 ja laupäeval kell 9-16. EPKK piimabaari leiab C-hallist (stend nr C-22).