Tegelikult pääses maamessile juba hommikul kella 10st. Tänavu on messil eksponente üle 200, nende hulgas ka nagu tavaliselt, Maaleht.

"Rahval on meeletu huvi meie boksi vastu," ütles Maalehe esindaja Helda Past. "Üks inimene oli juba enne avamist sisse hiilinud ja tegi esimese ostu, ostis kompostiraamatu." Lisaks raamatutele saab Maalehe boksist soetada ka soodsa hinnaga värsket Maalehte ja tasuta Messilehte.

"Ostsin tänase Maalehe, sest kuulsin raadiost, et seal kirjutatakse rebastest," ütles Helen Kaldoja. Rebaste teema pakub talle suurt huvi, kuna reinuvaderid käivad tal lausa hoovis. Väga populaarne on ka Maalehe 15-kroonine õnneloos.

Lisaks lauda- ja põllutehnikale pakutakse maamessi õuealal ka istikuid, taimi ja seemneid. Viljapuuistikute hinnad algavad 120 kroonist ja valik on lai. Nurmiko pakub ka lilli (võõrasemad on saadaval messihinnaga - 9 kr/tk), muldasid, seemneid ja aiariistu.

B-hallist saab Jõgeva Sordiaretuse Instituudist nõu ja seemneid. "Mõni aasta ei ole meil seemneid jätkunud, aga sel aastal jagub ka laupäevaks," lubas Jõgeva SAI köögiviljade osakonna juhataja Ingrid Bender. Kõige rohkem küsitakse porgandiseemet 'Jõgeva Nantes', lisaks on müügil ka kapsa, sibula, varajase redise ja kahte sorti aedoa seemned.

Herneseemneid on aga Jõgeva SAI-l pakkuda lausa viite sorti. "Kui need ühel päeval maha panna, saaks hernekonteineri, kust tuleb herneid pikka aega," selgitas Bender. Kui üks sort lõpetab kaunte kandmise, alustab järgmine.

Pakutakse ka 11 sorti tomatiseemet. Benderi sõnul on praegu paras aeg külvata avamaatomatit 'Terma', mille saaks juunis välja istutada ja viljad valmiskid augustis. Kuna sort on pruunmädanikukindel, peaks ta avamaal kenasti sirguma.