Samuti otsustas minister suurendada mullu väljakuulutatud põllumajanduslike investeeringutoetuse kahe meetme rahastamist. Loomakasvatusehitiste investeeringute meetme vooru algne eelarve oli 12,4 miljonit eurot. Kuna taotlusi oli palju enam, siis suurendas põllumajandusminister selle meetme eelarvet 4 miljoni euro võrra. Kuni 9 töötajaga mikropõllumajandusettevõtete arendamise meetme vooru eelarve oli 10,2 miljonit eurot. Ka selle meetme osas oli taotlusi palju enam ning minister suurendas siin eelarvet 2,7 miljoni euro võrra.

PRIA hindab taotlusi ning teeb loomakasvatusehitiste investeeringute meetme osas toetuste määramise otsused hiljemalt 16. veebruariks ning mikropõllumajandusettevõtete investeeringute osas hiljemalt 16. aprilliks.

Minister Seederi sõnul on nii mikroettevõtete kui loomakasvatusettevõtete ehitiste meetmed väga edukalt rakendunud. „Nende tulemusel on tõstetud põllumajandustootmise efektiivsust ja suurendatud jätkusuutlikkust. Näiteks üle poole Eesti lüpsikarjast paikneb uutes kaasaegse tehnoloogiaga lautades,” lausus Seeder.

Maaelutoetuste andmise aluseks on dokument „Eesti maaelu arengukava 2007–2013” ja rahastatud saavad muuhulgas väiketalupidajad, mahepõllumajandus, bioenergeetika, noortalunikud, karjakasvatus, metsamajandus, turustustegevus jpt valdkonnad. Arengukava raames on praeguseks toetusi määratud 651 miljoni euro ja välja makstud 476 miljoni euro ulatuses. „Kuna 2007–2013. aasta maaelu arengukava kogueelarve on 935 miljonit eurot, siis võib piltlikult öelda, et väljamaksete osas on eelarve äsja ületanud ekvaatori,” tähendas Seeder. Toetuste väljamakseid on võimalik teha kuni 2015. aasta lõpuni.

Mikropõllumajandusettevõtete ja loomakasvatusehitiste investeeringute meetmete kaudu on juba välja makstud ligikaudu 110 miljonit eurot. Loomakasvatusettevõtete meetme osas oli 2011. aasta taotlusvoor käesoleval programmiperioodi viimane. Selle aasta lõpus toimub, aga mikroettevõtete arendamise meetmele veel üks taotlusvoor eelarvega 20 miljonit eurot.