2. veebruarist 2. maini vältava avaliku konsultatsiooni raames on märtsi lõpu seisuga tehtud juba üle 25 000 ettepaneku. Ankeeti saab täita eesti keeles Euroopa Komisjoni kodulehel.

Eesti eesistumise prioriteetsed teemad, sealhulgas ÜPP tulevik on aruteluteemaks ka homme kell 15 Tartus Dorpati Konverentsikeskuses kaasamisürituste sarja "Euroopal veab, Eesti veab" raames.

Euroopa Komisjoni kodulehe kaudu tehtud ettepanekuid ja nende mõju hinnatakse ja võetakse kokku juulis konverentsi ja selle põhjal antakse sisend Eesti eesistumise ajal aasta lõpus avaldatavale ÜPP tuleviku teatisele.

ÜPP kaasajastamise eesmärgiks on edendada tarka põllumajandust tugevdades konkurentsivõimet ja innovatsiooni, tagades jätkusuutlikkus ja pakkudes ökosüsteemi teenuseid; soodustada vastupidavat põllumajandust ja parandada põllumajandustootjate positsiooni tarneahelas; julgustada elavat maamajandust, soodustades kasvu ja töökohti maapiirkonnas ning julgustada põlvkondade vahetust; ehitada sildu teiste poliitikatega arvestades looduslikke, majanduslikke ja sotsiaalseid valdkondi ning parandada valitsemist põllumajanduse mitmekesistamise parema arvestamise, ÜPP lihtsustamise ja kulutõhusate tööriistade rakendamise ning tulemustele fokusseerimise tugevdamise.