Kohalejõudnutele, kellest paljud olid juba ärganud poole öö ajal, et õigeks ajaks Tallinna jõuda, pakuti kosutuseks püreesuppi, saiakesi ja kohvi.

Tartu Agro seakasvatuses töötav mees rääkis Maalehe veebile, et tänast protesti on põllumeestel väga vaja. "Täna olen küll veel siin, aga paari kuu pärast öeldakse võib-olla head aega. 50 inimest võib tööta jääda," ohkas ta.

Raplamaalt traktoriga tulnud põllumees nentis samuti, et pole kunagi meeleavalduse käinud, aga nüüd tundis, et enam ei saa koju jääda.

Meeleavaldajaid oleks kindlasti veel rohkemgi tulnud, kuid just praegu on kibekiire talivilja külvi aeg ning kuna homme lubas ilmateenistus vihma, pidid paljud põllumehed koju vilja külvama jääma.

Põllumehed kogunevad täna Toompeale Riigikogu ette meelt avaldama, nõudes, et põllumeestele Euroopa Liidust lubatud ülemineku-toetused jõuaksid järgmise aasta riigieelarvesse.

Riigikogu avaistungi eelsel meeleavaldusel nõutakse, et põllumeestele Euroopa Liidu poolt lubatud ja kõigis teistes riikides makstavad üleminekutoetused jõuaksid järgmise aasta riigieelarvesse ja et tänavu makstaks põllumeestele kriisiabi lisaks Euroopa Liidu poolt tulevale abile. Ajutine kriisiabi Euroopa Liidust annab Eesti tootjatele korraks hingamisruumi, kuid ilma Eesti riigipoolse panuseta siseriiklike üleminekutoetuste näol pole võimalik taastada põllumajandustootjate kindlustunnet tootmisega jätkata ning piima- ja seakarjade hävitamine jätkub.