"Venemaa on Põltsamaa Meierei Juustutööstusele tähtsaim sihtriik, kuhu läheb täna enam kui 30% kogu ettevõtte juustutoodangust. Esimese üheksa kuuga ulatus ekspordi kogukäive 50 miljoni kroonini ning trendi jätkudes tõotab aasta lõpp tuua ettevõtte ajaloos rekordilise eksporditulu.”

Tõnu Raudsepa sõnul on juustu hind Venemaal võrreldes 2009. aastaga mõnevõrra tõusnud ning jääb koduturu keskmisele tasemele. “Kui toorainet jätkub ja kui Venemaal piimatoodete tarbimine samas tempos kasvab, on Põltsamaa Meierei Juustutööstusel ressurssi eksporti veel kuni kaks korda suurendada,“ rääkis Raudsepp. „Eesti tootjate jaoks on väga oluline oma turuhaaret laiendada ning Venemaale on tänastes oludes oluliselt lihtsam müüa, kui paljudele teistele ülepakutud turgudele Euroopas.”

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ tooteid turustatakse Venemaal põhiliselt Peterburgis ja Loode-Venemaa regioonis, aga ka näiteks Siberi linnades nagu Omsk, Novsibirsk jt. Venemaa lõpptarbijani jõuab toodang läbi ühe suurima jaemüügiketi Lenta müügikohtade.

„Lähiajal loodame jõuda ka Moskva turule, hetkel peame läbirääkimisi,“ lisas Tõnu Raudsepp. „Järgmisena plaanime oma tooteid eksportima hakata Soome ja sellisesse eksootilisse paika nagu Iisrael. Uute ekspordivõimaluste otsimine on ettevõtte üks peamisi arengusuundi.”