Sarv-Kaasiku sõnul lükati istung edasi, kuna kostja vahetas oma esindajat ning selle tõttu polnud kostja pool jõudnud dokumentidega tutvuda.

Pressiesindaja selgituse kohaselt on PRIA-l õigus kontrollida investeeringuobjektide sihipärast kasutamist viie aasta jooksul pärast toetuse väljamaksmist.

"PRIA üritas korduvalt järelkontrolle läbi viia, kuid Andresseli esindajad kas ei reageerinud teatistele üldse või vastasid, et neil ei ole aega või midagi muud sarnast," rääkis Sarv-Kaasik.

Sarnastel põhjustel on Andresseli vastu esitatud veel mitu hagi, mis puudutavad tagasinõudeid seoses nelja rohusöödakäru, teraviljakombaini ja ketaskülvikuga, mille kõige jaoks on Andresselile toetusi välja makstud, jätkas Sarv-Kaasik.

Varem on Tallinna halduskohus rahuldanud PRIA hagi Andresseli vastu summas 30 000 krooni. Tegemist oli väljamakstud toetusega, mille abil ettevõtte soovis rajada Vagulasse kalatiike.

PRIA kontrolli põhjal ei leidnud kalatiikide rajamiseks antud raha sihipärast kasutamist. "Kui üks objekt on viltu, siis kontrollib PRIA taotleja teisi objekte samuti," lisas Sarv-Kaasik.

Reedese seisuga on Andresselil maksuameti andmete järgi maksuvõlga 135 754 krooni millele lisandub intress 20 732 krooni.