RMK pressiesindaja sõnul esitasid nad 2008. aasta oktoobris konkurentsiametile avalduse konkurentsiolukorra kontrollimiseks seoses nimetatud riigihankega.

"Kui RMK-le tekitatud kahju kinnitust leiab, siis nõutakse kahjusumma ettevõtjatelt sisse," lisas pressiesindaja.

Pressiesindaja sõnul ei ole seoses kartellikokkuleppega RMK-s kedagi töölt kõrvaldatud.

Äripäev kirjutas, et kokkulepe puudutas 38 RMK metsaveohanget, mille kogumaksumuseks oli 1,7 miljardit krooni.

Lehe andmetel sai RMK kokkuleppe tulemusena kahju 41 miljonit krooni ning ainuüksi kaks puiduveofirmat said kahtlustuse kohaselt aga 26 miljonit krooni kasu.

Äripäev andmete päritolu prokuratuur kommenteerida ei osanud.

Lehe andmetel sõlmiti väidetav kartellilepe Rakvere külje all RMK Ussimäe kontoris 2008. aastal.

RMK sõlmis 2008. aasta novembris viieks aastaks puiduveo lepingud kogumahus umbes 1,74 miljardit krooni.

Sama aasta juunis RMK välja kuulutatud 38 puiduveoteenuse tellimise hankele laekus kokku 517 pakkumust 58 erinevalt pakkujalt, kellest edukaks tunnistati 30 pakkujat. Edukuse hindamisel oli kriteeriumiks madalaim hind.

RMK toonase teate järgi kujunes lõplik hind 160 miljonit krooni algselt planeeritust väiksemaks.

Puiduveoteenuse tasustamise aluseks on metsaveoautoga läbitud vahemaa. "Lepingutes on sätestatud ka hinna muutmise metoodika, mis arvestab muuhulgas kütusehinna muutustega ja selle jätkuval langemisel võib ka kogumaksumus väiksemaks jääda," ütles RMK metsamajanduse peaspetsialist Rainer Laigu toona.

Riigihangete registrist nähtub, et 2008. aastal sõlmis RMK puiduveo lepingud osaühingutega Margo Novikov, Rivalte Transport, Vikingmodum, Vileale, Expertline, Iriscorp Transport, Silvanus Metsaveod, HM Puidukaubandus, Prenton, Mets ja Põld, Visorek, Aarman Puit, Kolmestar, Timberston, Viisu Eero Auto, Hant, Kanniku ja Hansura, aktsiaseltsidega Pärnu Mets, Karotrans, A&P Mets, Folie MP ja Sumros Grupp ning eraisikutest ettevõtjatega Riilo Blum ning Rein Olesk.