- Müük kasvas 15% (jõudis 1,3 miljardi euroni), toodangumahud püsivhindades 17%.

- Peamised ekspordipartnerid olid Soome ja Rootsi, kuhu läks kolmandik koguekspordist. Seejuures tõusis Rootsi Soomest möödudes suurimaks välisturuks.

- Suurematest kaubagruppidest jätkas jõudsat kasvu puitmajade segment, kus eksport kasvas aastaga 23%, peamiseks sihtturuks endiselt Norra.

- Lisaks tõusis 16% ehitusdetailide tootmine, kus suurem osa kasvust tuli uste ja uksepiitade segmendist. Enam kui viiendik ehitusdetailide ekspordist läheb Rootsi, kuid olulised turud on ka teised Põhjamaad ja Jaapan.

- Kriisi ajal kiirelt vähenenud investeeringud jätkasid ka 2011. aastal kasvu. Veidi enam kui pool (55%) investeeringutest tehti masinatesse ja seadmetesse.

- Puidutöötlemise ja puittoodete tootmisega tegeleb Eestis ligi 1000 ettevõtet, kus on hõivatud enam kui 13 000 inimest.

* * *

- Paberitööstuse müügimaht oli esialgsetel andmetel 186 mln €, kasvades 2010. aastaga võrreldes 4,4%. Kasvu taga oli peamiselt eksport, mis moodustas 86% kogutoodangust.

- Prantsusmaa oli endiselt sektori suurim sihtturg (eelkõige tänu puitmassi ekspordile), kuigi müük sinna kahanes aastaga veerandi võrra. Samas Hollandisse müüdi puitmassi rohkem. Kolmas suurem ekspordi sihtriik oli Egiptus.

- Investeeringud põhivarasse suurenesid pea kaks korda, 15 miljoni euroni, ületades juba kriisieelseid tasemeid. Üle 90% põhivarasse paigutatud vahenditest läks masinatesse ja seadmetesse.

- Eesti paberitööstuse selgroo moodustavad kaks ettevõtet: puitmassi tootja AS Estonian Cell ning paberi ja papi valmistaja Horizon Tselluloosi ja Paberi Aktsiaselts.

Allikas: majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, “Majandusülevaade 2011”