Taavi Ehrpais võidutses ka kombineeritud järkamises, kuid üldvõidu kindlustas stabiilne hea esinemine kõigil aladel. Veel enne laasimist juhtis võistlust Jukka Perämäki, kuid Ehrpais tõestas oma üleolekut laasimises, mis sai ka otsatavaks.

Eraldi arvestus oli ka juunioridele, nende seast olid parimad Eesti juunior Jarro Mihkelson, teine Läti võistleja Martins Kepitis ja kolmas Ranet Sildoja.

Kevadkarikas 2014 toimus kahel päeval, reedel prooviti jõudu langetamises ja väljaspool raievõistluste arvestust toimus meeskondade teatevõistlus, mille võitis Soome esindus. Laupäeval näitasid raiesportlased oma oskusi saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täppissaagimises ja laasimises. Laasimises tegi parima tulemuse Läti esindaja Gatis Brensis.

Kevadkarikast võtsid osa Eesti, Soome, Läti ja Leedu raiesportlased. Kuna käesolev aasta on ka raiespordi maailmameistrivõistluste aasta (need toimuvad septembrikuus Šveitsis), kasutavad meeskonnad kõiki võimalusi enda proovile panemiseks. Eesti parim Taavi Ehrpais ütles, et
kindlasti tahab ta ka maailmameistrivõistlustele jõuda ja häid tulemusi saavutada.

Raievõistluste peakorraldaja Mart Kelk Eesti Metsaseltsist selgitas, et Kevadkarikas on üks neist võistlustest, mille tulemusi arvestatakse veel maailmameistrivõistluste Eesti koondise moodustamisel. Ees on veel Eesti Meistrivõistlused, mis toimuvad 28. juunil Pärnus ning siis läheb võistkonna koosseis lukku. Augustikuine võistlus TOP 10 Valgamaa Hummulis jääb võistkonnale niiöelda eelsoojenduseks.

Kelk lisas, et rahvusvaheline huvi Eesti raievõistluste vastu on päris suur, alati võtavad nendest osa meie lähinaabrid ja näiteks üle-eelmisel aastal läkski Kevadkarika võit Soome (eelmisel aastal võidutses Andres Olesk). Eesti raiesportlased on korjanud tiitleid ka rahvusvahelistelt võistlustelt, näiteks Andres Olesk on eelmise aasta individuaalne Euroopa meister, Taavi Ehrpais on aga saavutanud meeskondliku maailmameistritiitli.