„Reorganiseerume, et tulla välja tugevamana ja selgemate suundadega. Sügisel on pilt juba märksa selgem,” lubas Kütt. „Hetkel on mõttepaus. Tark ei torma.”

Kuigi praegune viimane toodang saadetakse tööstusest välja juba neljapäeval, käivad töötajad tavapäraselt tööl – hooldatakse seadmeid, korrastatakse ruume. Küti sõnul ettevõte ka investeerib senistesse seadmetesse, et neid uuendada.

AS-i Rey puhul on tegu Eesti vabariigi ühe vanema ettevõttega. Kogu kompleks ise on aga lausa 32 aastat vana.

Kütt lisas, et Eestis on Rey lihatööstus ainuke, kes kasutab oma lihatoodetes ainult jahutatud eestimaist liha. Lisaks on liha nende toodetes ka rohkem kui paljude teiste tootjate puhul, näiteks ðaðlõkis 70 protsenti, märkis ettevõtte juht.

Küsimusele, kas nad tootmiskompleksi maha müüa ei plaani, vastas Kütt, et kuna see kompleks ikkagi tegelikult kuulub pangale, ei ole see nende otsustada. Panga plaanidest Kütt enda sõnul ei tea.

Tänavu aprillis kuulutati välja pankrot AS-i Rey tütarettevõttele OÜ Rey Seakasvatus, mida juhtis Rait Küti isa Valentin Kütt. Mai keskpaiku otsustas Rey Seakasvatuse pankrotitoimkond müüa Rait Küti ettevõttele OÜ Archaeology Team pankrotistunud Rey Seakasvatuse umbes kümme tuhat siga. AS-i Rey juhatusse kuulub Rait Kütt www.e-krediidiinfo.ee andmetel alates tänavu 20. maist.