RMK enampakkumise tingimused ei ole võrreldes eelmise aastaga oluliselt muutunud: üks jahimees saab jätkuvalt omandada vaid ühe jahiala küttimisload ja eramaal võib jahti pidada ainult maaomaniku nõusolekul. „RMK jätkab jahilubade enampakkumise tulu võrdelist jagamist maaomanikega, kes jahipidamist lubavad,“ kinnitas Tiit Timberg ja lisas, et möödunud jahihooajal maksti eraomanikele enampakkumise osatuluna kokku üle 8000 euro.

Jahilubade eelisostuõiguse omandamiseks tuleb esitada enampakkumine 28. veebruariks hiljemalt kella üheks pärtaslõunal RMK jahindusosakonnale Ristipalo kontorisse või digitaalselt allkirjastatuna e-postiga aadressil kalev.manniste@rmk.ee. Enampakkumise võiduga kaasneb jahiala ulukihoolduse kohustus, kütitud ulukitelt teadusliku uurimismaterjali kogumine ning väikekiskjate, kobraste ja arvukuse reguleerimist vajavate jahilindude minimaalne küttimiskohustus. Üksikasjaliku info enampakkumise kohta leiab RMK kodulehelt.

RMK poolt hallatavate jahipiirkondades eramaade jahindusliku kasutamise nõusolekust teadaandmiseks tuleb saata kiri koos oma nime, kinnistute või katastriüksuste numbri ja arveldusarvega, kuhu soovite oma maaomandi jahindusliku kasutuse eest tasu kandmist aadressile jaht@rmk.ee. Eramaa jahipidamiseks kasutamise nõusolekust palub RMK teada anda hiljemalt 1. septembriks 2014. Eelmisel jahihooajal jahipidamiseks nõusoleku andnud eramaaomanikud seda käesoleval aastal uuendama ei pea juhul, kui kinnistute omanik pole vahetunud.