"Kõvasti parem kui eile," hindas oma tööd ka Margo Pajo.

Meie meeste tubli künd aga ei pääsenud mõjule – sellepärast, et rohumaa oli hea peaaegu kõikidel võistlejatel ning tase seega väga ühtlane.

Sama võib öelda kogu võistluste taseme kohta – soperdajaid oli Horvaatiasse sattunud vaid paar tükki.

"Üleeilne ilm oleks pidanud olema!" ütleb Mait Pajo meie meeste kohta. "Kui oleks pläga ja paduvihm, siis tuleks välja, kes on tõeliselt kõvad kündjad!"

Ta lisab, et paljudel kündjatel on adrad n-ö üleforsseeritud – tehtud palju lisaseadeid ja muudatusi, ikka parema lõpptulemuse nimel. Eks see ole siis võimalik, kui raha rohkem, aga porise ilmaga kündes need pigem segavad.

Meestel tunne parem

"Tegin töö ära!" ütleb Jüri Lai oma rohumaakünni kohta ja räägib oma muheda huumoriga edasi: "Kündsin omalõpukündi ja vaatasin aknast välja, et nii ilus kroon (see on üks künnielement - LS) – siis sain aru, et minu enda oma!"

Margo Pajo ütleb, et on oma rohumaaga rohkem rahul kui kõrrekünniga. Ka koht on tõusnud - rohumaal on Margo 18. kohal.

"Eile oli paha tuju – hommikul mätsis ja mätsis, märg muld kleepus adra külge ja seda tuli kogu aeg puhastada, et see korraliku töö teeks. Aga täna on hea tunne," ütleb noor künnimees.

Meie meestel oli ka loosiõnne, sest mõlemad kündsid rohumaad eespoolses kõrgemas põlluosas. Tagapool madalamas otsas oli lutserni ädal 10-15 cm pikkune ja seda oli ikka kõvasti raskem ümber pöörata kui kuivuse tõttu madalamat sööti.

Korralik töö ka naabri meelest

Juhani Kivisto on lahkelt nõus kommenteerima Eesti meeste kündi. Ta kiidab Jüri Laia lõpuvagu ja üldse vagude sirgust. Veidi nurisemist oli Soome künnikorüfeel meie pöördadrakündja n-ö patsipunumise kohta. See on see koht, kus viltune kiil ja põhikünd kokku lähevad. "Jüri läheb iga aastaga paremaks," hindab Kivisto.

Margo Pajo puhul ei too Soome künniproff ette ühtki konkreetset suurt viga. "See on Eesti meistri künd, mitte maailmameistri künd," on tema sõnum. Parandamist vajaks kõik – künnivagude kuju ja tihedus, algusvao puhtus, lõpuvao laius…

"Aga ta on nii noor!" ütleb Kivisto meie 20aastase kündja kohta.

Kahe võistlusala arvestuses sai Jüri Lai 59. Künni MM-il pöördadraga võistlejate hulgas 13. ning Margo Pajo tavaadraga kündjate hulgas 22. koha.

Tavaader

Andrew Mitchell noorem (poeg), Šotimaa

Eamon Tracey, Iirimaa

Evan Watkins, Wales

Pöördader

Ives Thevoin, Prantsusmaa

Andrew Mitchell vanem (isa), Šotimaa

Luis Buch Tarrats, Hispaania