Kuna Kirst tahtis vanast heinamaast põldu juurde teha, leidiski ta, et mis siin enam passida, kui maa juba traktorit kannab. Esimesed vaod kündis saarlane nädal enne künnipäeva, 7. aprillil.

Kaido Kirstul on põldu 300 hektari ringis. Igal aastal kasvatab ta neil järjest rohkem ka talivilja. “Meil on mullad õhukesed, talivili kasvab paremini,” selgitab mees. Praegu on talivilja maas 130 hektaril: rukist, nisu, rapsi ja rüpsi – ainult tritikut pole.

“Sel nädalal olid hästi kenad soojad ilmad, sõitsin põllult põllule ja vaatasin kõik orased üle. Umbes 30 hektarit tuleb ümber külvata,” räägib Kirst.

Kõljala OÜ juht Tõnu Post ütleb, et ka tema põllud vajasid pärast mitut aastat minimeeritud harimist taas kündmist ja adraga käidi üle kolmandik külvipinnast. Selle tööga jõuti Kõljalas valmis siiski juba sügisel. Kevadtööd lähevad lahti järgmisel nädalal, alustatakse väetamise, lägalaotuse ja kivikoristusega.

Kõljalas hakkab sel kevadel tööle vastne New Hollandi traktor. Kaido Kirstu põldudele peaks aga jõudma uus Horschi sügavkobesti. Praegu on see vaadata Maamessil, seejärel jõuab Saaremaale.