Kuna lambaliha tarnib Ivo Lepik peamiselt restoranidele, siis suvine grillimishooaeg taluperemehe lambalihavarude kahanemist väga ei mõjuta. “Keskendume põhiliselt lambaliha hulgimüügile restoranidele ning tavaostjaid on vähem.”

Kuigi Ivo Lepikul endal on enam kui 400pealine lambakari, on ligi kaks tonni turustatud lambaliha saadud Saaremaa Ökokülast ja Tausamäe OÜ-lt ostetud talledest. Lepiku lambad läksid tänavu kokkuostja vahendusel välismaale, ent talunik lubab, et järgmisel aastal jäävad ka tema lambad Saaremaale. “Umbes 200 looma läheb lihaks sel sügisel,” täpsustab Lepik.

Liha on tulnud jagada ka huntidega, kes Lepiku lambakarja on kimbutanud juba kolmel aastal. Mullu läks huntide nahka 48 lammast ehk siis üle 10% karjast.