"Lisasime silohoidlate projekteerimise ja tootmise oma teenuste portfelli, kuna omame insenertehniliste rajatiste ehitamisel ja kavandamisel piisavalt pikaaegset kogemust monoliitbetooni kasutamisel, tänu millele saame omandatud kogemusi ja teadmisi kasutada ka uutes valdkondades, nagu näiteks põllumajandusehitised.

Monoliitbetoon sobib ideaalselt sõnniku-, silo- või veehoidlate ja -mahutite ehitamiseks, kuna see on kauakestev ja vuugivaba, mistõttu peab väga hästi vett. Monoliitbetooni eeliseks on ka see, et sellest saab ehitada just kliendi soovidele vastava kuju ja mõõtmetega hoidla."

Nordecon Betoon OÜ projektijuhi Margus Väärsi sõnul ehitati Sadala alevikku 10 000 m³ mahutavusega neljalööviline silohoidla, mille juurde kuuluvad asfaltplatsid ja teenindusala ning kuivati. Samuti rajati teraviljapunker ja vastuvõtuhoone vundamendid ning betoonkonstruktsioonid alates vundamentidest.

"Hoidlad ehitati laiendamisvõimalusega, see tähendab, et vajadusel on võimalik löövide arvu suurendada. Rajatud silohoidla on monoliitbetoonist, millesarnaseid on Eestis varem vähe ehitatud. Sadala hoidla ehitamisel kasutati ainult graniitkillustikuga betooni, mis tagab konstruktsioonidele suure keskkonnakindluse, ehk siis säilimise aastakümneteks."

"Silohoidlaid oleme ka varem ehitanud, aga Sadala Agro hoidla on seni meie rajatud hoidlatest suurim. Lisaks hakkame lähiajal ehitama Nordecon Betooni poolt projekteeritud monoliitbetoonist vedelsõnnikuhoidlaid ning käsil on mitme tahkesõnnikuhoidla rajamine," sõnas Margus Väärsi.

Nordecon Betoon OÜ (betoon.nordecon.com), endise nimega Mapri Projekt OÜ, on 2000. aastal asutatud ettevõte, kelle põhitegevusalaks on betoonkonstruktsioonide projekteerimine ja ehitamine. Alates 2005. aastast kuulub Nordecon Betoon OÜ ehituskontserni Nordecon Inernational AS. Hetkel on suurematest objektidest töös Tartus Ülikooli 2 büroohoone betoneerimistööd, Abruka sadama ehitus, Tallinn-Tartu maantee Mäo teelõigu ja Koidula raudteepiirjaama viaduktide ehitus ning Helsingis asuva Kluuvi kaubanduskeskuse renoveerimistööd.