“Trall kestis umbes 10 minutit,” rääkis lahe ääres sõbral külas olnud ja surma pealt näinud Toomas Pihel.

Hirv jooksis vette, tiirutas seal ning kadus vahepeal korduvalt lainetesse, enne kui lõplikult pikali vajus. Sõprade seltskond otsustas seejärel paadiga loomale järele minna. Surnud hirvega kaldale jõudes oli Piheli sõnul näha, et teda oli lastud kaela.

Loom oli tapetud nähtavasti sportpüssist, mis annab põhjust oletada, et tegu ei saanud olla jahimehega. Samuti ei kuuldud pauku, mis sportpüssi puhul pole ka väga tugev. Keskkonnainspektsiooni inspektor Marika Pulk ütles, et juhtunu kohta on küll menetlust alustatud, kuid pidas väga ebatõenäoliseks, et see kuhugi jõuab. “Ega siin polegi midagi teha,” ütles Pulk, “tagantjärele on süüdlast raske leida.” Politseile juhtunust teatatud ei ole.

Kohaliku mehe, Üru jahimeeste seltsi liikme Aivar Jõgi sõnul tegeleb ka jahiselts süüdlase otsimisega. Võimatu on tuvastada, kas laskja oli kohalik või mitte ja kus üldse lask tehti. “On imestusväärne, et meie jahimaadel käib selliseid inimesi, ja veel rahvuspargis (Vilsandi rahvuspark — toim),” ütles Jõgi.