Sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha hakatakse märgistama uutmoodi
1. aprillist peab sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha olema tähistatud päritoluriigi või lähtekoha tähisega.
Euroopa Komisjoni vastav määrus sätestab, et toidukäitlejad peavad rakendama ettevõttes identifitseerimise ja registreerimise süsteemi, mis tagab alates loomade tapmisest kuni liha pakendamiseni seose liha ja looma või loomade grupi vahel, kellelt see on saadud.
Sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha märgistus peab sisaldama järgmiseid tähiseid:
- „Kasvatatud: (liikmesriigi või kolmanda riigi nimi)“;
- „Tapetud: (liikmesriigi või kolmanda riigi nimi)“;
- tarbijale või toitlustusettevõttele tarnitava lihapartii identifitseerimise kood.
Kui toidukäitleja tõendab, et liha on saadud loomadelt, kes on sündinud, kasvanud ja tapetud ühes riigis, võib tähised „Kasvatatud: (liikmesriigi või kolmanda riigi nimi)“ ja „Tapetud: (liikmesriigi või kolmanda riigi nimi)“ asendada tähisega „Päritolu: (liikmesriigi või kolmanda riigi nimi)“.
Sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnulihast hakkliha ning lihalõikmete (trimmingu) märgistusele on lubatud erand. Lisaks lihapartii identifitseerimise koodile tuleb esitada üks alljärgnevatest tähistest: „Päritolu: EL“ või „Kasvatatud ja tapetud ELis“ või „Kasvatatud ja tapetud: kolmandates riikides“ või „Kasvatatud: kolmandas riigis ja „Tapetud: ELis“ või „Kasvatatud ja tapetud: ELis ja kolmandates riikides“.
Enne 1. aprilli 2015 Euroopa Liidu turule viidud sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha, mille märgistus ei vasta uutele nõuetele, võib turustada varude lõppemiseni.