Seakatku farmipuhangute vältimiseks alates 2015. aasta septembrist karmistunud bioohutusnõuded kehtivad kõigile seakasvatajatele üle Eesti. Samuti peavad ka jahimehed üle Eesti rakendama ettevaatusabinõuna ennetavalt bioohutusmeetmeid nii kütitud metssigadelt proovivõtmisel, metssigade rümpade transpordil kui hoiustamisel.

Seakatku riskipiirkondades (II-III tsoon) tuleb kõik kütitud metssead uurida seakatku välistamiseks, puhvertsoonis metssead, kelle liha soovitakse turustada. Taudivabades piirkondades uuritakse seire eesmärgil 2 protsenti kütitud metssigadest.

Seakatku infopäevad Saaremaal toimuvad:

  • infopäev seakasvatajatele 1. juunil, algusega kell 13. Infopäeval antakse ülevaade 2015. aasta seakatku puhangute põhjustest ning soovitusi farmide nakatumise vältimiseks tänavu taudi leviku kõrghooajal suvel-sügisel. Infopäeval esinevad Maaeluministeeriumi, Veterinaar- ja Toiduameti, Eesti Maaülikooli ning seakasvatajate esindajad.
  • infopäev jahimeestele 2. juunil, algusega kell 10. Infopäeval antakse ülevaade bioohutusnõuetest metssigade küttimisel seakatku tingimustes, kavandatavatest muudatustest sigade Aafrika katku tõrje-eeskirjas, metssigade seakatku proovide laboratoorsest uurimisest ning tehakse kokkuvõte lõppenud jahiaastast. Infopäeval esinevad Eesti Jahimeeste Seltsi, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi, Veterinaar- ja Toiduameti, Keskkonnaameti ja Maaeluministeeriumi esindajad.

Infopäevad toimuvad maaeluministeeriumi ning veterinaar- ja toiduameti koostöös Eesti Jahimeeste Seltsi ning Eesti Tõusigade Aretusühistuga. Infopäevade toimumiskoht on mõlemal päeval Suure Tõllu Puhkeküla.