„Eestis ei ole seakatk kodusigadele levinud, kuid peame selleks valmis olema. Kui see peaks juhtuma, tuleb hakata nendest piirkondadest pärit sigade liha ja -tooteid märgistama. Nendes piirkondades toodetud sealiha on inimestele ohutu. Märgistus on vajalik loomatervise seisukohalt liha ja lihatoodete liikumise jälgitavuse tagamiseks,“ ütles Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse ning teaduse- ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. „Kui kodusigadel taud diagnoositakse, siis selles konkreetses farmis sead hukatakse ja hävitatakse ning seda liha ei turustata.“

Rümbast või selle osast valmistatud loomse saaduse märgistamisel kasutatakse kolmnurkset märki tavapärase ovaalse asemel. Märgil peavad olema kolmnurga tipunurga all ülemises osas tähed „EE” või sõna „Eesti“ ja kolmnurga keskel ettevõtte tunnusnumber.

Lähinädalatel avaldatakse Euroopa Komisjoni rakendusotsus, millega laiendatakse Eestis kitsendustega ala seoses sigade aafrika katku diagnoosimisega metssigadel. Uue otsusega kehtestatakse ka nõuded märgistamise kohta.