60% maapiirkonnas elavatest elanikest loodavad oma pensionit suurendada alternatiivsete sissetulekute abil, milleks on eelkõige metsa ja kinnisvara investeeringute realiseerimine. Pooled väikelinna elanikest loodavad saada pensionilisa teistest allikatest, milleks peamiselt nähakse kinnisvara müüki.

„Kui pealinnas või suurlinnas (Tartu, Narva, Pärnu) tunneb end tuleviku pensionipõlve osas majanduslikult kindlalt iga viies elanik, siis väikelinnas ja maapiirkonnas on ennast kindlustanud iga kolmas. Samas, endiselt on pensioniks ettevalmistunud elanikkonna osakaal Eestis väike ja suuremat muret peaksime tundma nende 70% elanike pärast, kes sattuvad suure tõenäosusega pensionipõlves majanduslikku kitsikusse,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Pensioniks kogub vaid 20% suurlinna elanikest. Väikelinnas ja maapiirkonnas elavatest koguvad pensioniks vastavalt 34% ja 28%. Kõige kõrgemat pensioni ootused on aga just pealinna ja suurlinna elanikel, kes soovivad pensionipõlve sissetulekuks palgaga ligilähedast summat.