Kohtumisel lepiti kokku, et impordikeelu lahendamisega tegelevad edasi veterinaar- ja toiduamet ning Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarjärelevalveamet. "Jaanuari lõpus esitab VTA vastuse Vene auditi kohta, kus teavitab, millised abinõud oleme kasutusele võtnud järelevalve tõhustamiseks, aga ka ettevõtetes Tolliliidu nõuete täitmiseks. Vastuses toome kindlasti välja ka auditis esinenud mõned ebatäpsused," selgitas Seeder.

Iga ettevõtte puhul sõltub impordikeelu tühistamine sellest, kui kiiresti jõutakse Tolliliidu nõuded täita.

Kohtumisel osalesid lisaks kahe riigi ministritele ka veterinaar- ja toiduameti juht Ago Pärtel, Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarjärelevalveameti juht Sergei Dankvert, Venemaa föderaalse kalandusameti juht Ilja Šestakov, Eesti Vabariigi suursaadik Saksamaal pr Kaja Tael ning Põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank.

Vene põllumajandusministrile Nikolai Fjodorovile anti kohtumisel üle ka kutse osaleda Agroforum Balticumil, mis toimub aprillikuus Tartus.

Päeva jooksul kohtus minister Seeder ka Hollandi, Montenegro, Gruusia, Moldova ja Poola põllumajandusministritega.

Eesti on Grüne Wochel osalenud 1993. aastast ja tänavu on Eesti messi partnermaaks esimesena Balti ja Skandinaavia riikidest. Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse alates 1926. aastast, tänavu on osalemas 70 riiki. Ligi 124 000 m2 laiuvat messi külastab kümne päeva jooksul ligi 500 000 inimest, sh kuni 5000 ajakirjanikku.