"Haridusministeerium on viinud läbi kaks evalveerimist, viimane sihtevalveerimine oli 2012. aastal. Kõigi nende uuringute ja evalveerimiste tulemus on andnud meile selge veendumuse, et mõistlik on ühendada nende kahe asutuse potentsiaal ja ressursid," lausus Seeder.

"Me ei räägi ühe asutuse kaotamisest, vaid ressurside ja potentsiaali ühendamisest. See võimaldab paremini teha väliskoostööd, kasutada materiaalseid vahendeid ja võimalusi, vältida dubleerimist. Nii et eesmärk ei ole mitte nende asutuste arvelt riigieelarvelist raha kokku hoida, vaid vahendeid paremini ära kasutada ja luua inimestele paremad töötingimused," lubas minister, et ette on nähtud ka asutuste ühendamise tulemusena palgatõus. "See on planeeritud juba sellesse aastasse ja ma loodan väga, et see asutuste ühendamine toimub selle aasta jooksul."

Täna on otsustatud, et juriidiline aadress sellel asutusel saab olema Jõgeval. "Enamus ja suurem osa sellest ühendatud asutusest asub täna Jõgeval, suuremad tootmismahud, põllud, maaressurss on seal olemas ja see on seetõttu ka kindlasti põhjendatud. Samas jääb see ühendatud asutus jätkuvalt tegutsema üle Eesti vabariigi, tema katsepõllud ja katsepunktid jäävad tegelikult üle vabariigi. Kindlasti jääb alles ka midagi Sakku ja Kuusikule, tehakse ka katseid tootjate juures üle Eesti. Nii et see ei tähenda, et tegevus tervikuna koonduks ainult ühte kohta. Me peame erinevates kohtades, erineva geograafilise asendi, erineva mullastikuga piirkondades teadustööd jätkama Eestis, nii et füüsiliselt me ei saa selle asutuse tööd kunagi ainult ühte punkti koondada," kinnitas minister.