Seeder rõhutas, et Eesti toiduainetööstusel tuleb tulevikku vaadates järjest enam panustada kaasaegsetesse tehnoloogiatesse. “Suund on selgelt vee- ja energiakasutuse vähendamisele, töötlemisüksuste optimeerimisele. See tähendab, et järjest olulisem on investeerida kaasaegsesse tehnoloogiasse,” ütles Seeder. “Me peame end võrdlema eelkõige teiste riikide ja nende tööstuste arenguga.”

Samuti rõhutas Seeder vajadust panustada tootearendusse. “Nõudlus aina erinevamate toodete järgi kasvab. Inimesed on järjest tundlikumad, aina enam on allergiaid ja erinevaid vajadusi, millega tuleb arvestada – see seab väljakutsed ka toiduainetööstusele,” rääkis Seeder.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder esines täna Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, kus rääkis toiduainetööstuse ees seisvatest väljakutsetest ning võimalustest maaelu arengukavas aastateks 2014–2020. Maaelu arengukava eelnõu saadetakse ministeeriumidesse kooskõlastuseks mai keskel, esialgse kava kohaselt on arengukava maht 936 miljonit eurot.