Selleks, et väiketalud oleksid elujõulised, tuleb riigil toetada otseturustust, maaturismi ja ka tootjate vahelist koostööd näiteks töötlemise vallas. Eesti on nendele küsimustele maaelu arengukava (MAK) raames küllaltki palju tähelepanu pööranud.

Seederi sõnul peab väiketalude toodang konkurentsis püsimiseks olema kas eristuv või ökoloogiline. Vähem oluline ei ole ka elukeskkonna kujundamine, mida annab müüa inimestele, kes peavad lugu maaturismist.

Baltimaades jääb suure tõenäosusega maakasutuse ning toodangumahu osas püsima nii suur- kui ka väiketootmine. „Sealjuures jääb suurimaks väljakutseks tasakaalu leidmine ja hoidmine, tagamaks ka väiketalude säilimist mis hoiab rohkem inimesi maal,” sõnas Seeder.

Väiketalud on maailma toidutootmise üks viimase aja fookusi. Nii on 2014. aasta kuulutatud ÜRO peretalude aastaks.